Få hjælp til afvænning fra pillenarkomani på et misbrugscenter

Få hjælp til afvænning fra pillenarkomani på et misbrugscenter

Er din kæreste eller ægtefælle begyndt at virke fjern og uinteresseret? Har du lagt mærke til, at hans eller hendes lunte er blevet kortere inden for et overskuelig tidsrum – at vedkommende er blevet mere irritabel? Og har du mistanke om, at dette skyldes et afhængigheds relateret misbrug af stoffer, medicin, alkohol, spil eller lignende? Så bør du være ekstra og særligt på vagt – for ovenstående adfærdsmønstre kan være gode indikatorer for, at der foreligger et misbrug.

Hvordan opstår et misbrug af medicin?

Hvis din kæreste eller ægtefælle har været under behandling for et traume eller en psykisk lidelse, og modtaget stærk medicin herfor i en længere periode, kan dette forbrug af medicin hurtigt have udviklet sig til et overforbrug – og dermed et decideret misbrug. Mange former for receptpligtig medicin er nemlig lige så afhængigheds skabende som hårde og euforiserende stoffer. Og misbrugsmønsteret er nogenlunde identisk.

Et særligt stof, som har været i medicinbranchens og mediernes søgelys gennem de seneste år, er de såkaldte opioider. Opioider er medikamenter, som opfører sig som de stoffer, som er udvundet af opium, her under morfin og heroin. I lighed med disse hårde stoffer virker opioider (for eksempel Tramadol, Fentanyl og Oxycontin) smerte dæmpende, men har samtidig en behagelig rus som side effekt. Dette gør at mange mennesker begynder at anvende medicinen rekreativt – og hermed opstår afhængigheden og misbruget.

Hvordan kan jeg hjælpe min medicin afhængige kæreste eller ægtefælle?

Det er meget vigtigt, at du som pårørende til en misbrugsramt person tager affære. Vedkommende vil typisk være ude af stand til såvel at erkende problemets omfang som at gøre noget ved det. Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp og vejledning i forhold til såvel den svære, indledende konfrontation som til det efterfølgende afvænnings- og behandlingsforløb. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk