Legeplads til haven – byg den selv

Udendørs leg er godt for børn. Jo mere tid børn tilbringer med aktiv leg i det fri, des stærkere bliver dets immun forsvar. Samtidig nedsættes risikoen for livsstil sygdomme idet fri udendørs leg forebygger overvægt hos børn – i modsætning til passiv underholdning fra spil på tablets, konsoller og smartphones.

Børn har altid bedst af at komme uden for og lege, og helst udfordre deres sanser og deres bevæge apparat gennem leg på smarte lege redskaber – for eksempel på den lokale legeplads. Derfor er det din pligt som forælder mindst en gang om dagen at ledsage barnet over til legepladsen og lade det få en eller flere timers leg under åben himmel.

Byg en legeplads i haven – for børnenes sundheds skyld

Det er ikke altid man som forælder har tid til – eller mulighed for – at lave denne øvelse på daglig basis. Hvis du er bekymret for om dine børn får den mængde sol, frisk luft og udendørs motion som de har brug for kan du således med stor fordel indrette en veludstyret legeplads i din egen have. På den måde kan børnene boltre sig med fri leg uden at du behøver at skulle stresse over tilberedning af aftensmad eller rengøring af boligen.

Du kan holde øje med poderne fra vinduet – og de befinder sig under alle omstændigheder i trygge rammer, når du har indrettet legeplads i haven.

Hvad skal jeg bruge til at bygge min egen legeplads?

Du behøver ikke at gå til de helt store udfoldelser når det handler om at indrette legeplads i haven. Et stabilt gyngestativ, en hyggelig sandkasse og måske et lille legehus er fuldt tilstrækkeligt for at give børnene hvad de behøver. Og vælger du at udvide med en havetrampolin kan også de større børn lege med.

Du kan læse mere om indretning af legeplads i haven på https://husblog.dk/mangler-du-en-legeplads-til-din-have/